Scroll to top

Medicinska masaža

Medicinska masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na površini tijela radi manipulacije tjelesnim tkivima, tj. djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe.

premda danas postoje različiti aparati za masažu; ručna masaža je zasigurno najefikasnija metoda, jer uz terapijsku ima i dijagnostičku komponentu, a i psihološko značenje fizičkog kontakta kao modaliteta liječenja nije upitno.

različitim ručnim tehnikama, preko kože djelujemo na mišiće, zglobove, vezivno tkivo, krvožilni i limfni sustav. koristimo je kao prevenciju, liječenje, otklanjanje mišićne napetosti i bolova. ubrzava cirkulaciju te djeluje relaksirajuće.

iako je masaža najstariji oblik liječenja, neophodna je za svakodnevno funkcioniranje suvremenog

Potrebu za ovom vrstom masaže imaju mnogi, a najviše osobe koje sjede cijeli dan u uredima, fizički neaktivne, osobe srednje i starije životne dobi, osobe koje imaju stare ozljede ili bolove koji se uporno vraćaju, osobe koje se bave pretjerano intenzivnom aktivnošću, osobe sa kardiovaskularnim bolestima i visokim rizicima za zloćudne bolesti te osobe koje imaju različite bolove u mišićima i zglobovima a uzrokovane kroničnim i degenarativnim promjenama.